Om oss

My photo
Stockholm, Sweden
SteiVell startades år 2007 efter att jag själv köpt mitt drömställe i Italien. Jag insåg att bostadsköp i Italien inte är någon enkel sak och att jag behövde hjälp, precis som många andra när de ska köpa i Italien. Då fanns ingen att anlita i Sverige, och därav idén om SteiVell. SteiVell har etablerat samarbeten med utvalda entreprenörer, byggherrar, mäklare och property finders i norra och södra Italien med den främsta gemensamma nämnaren: kvalitet. Vårt nätverk innehåller endast seriösa, kompetenta och erfarna företag. Vi har gemensamma arbetsrutiner, erbjuder mycket bra lägen i Italien i flera prisnivåer och hög kvalitet på boende. Med oss ska du vara trygg och veta att du har en extra support på vägen, utan att det kostar något mer. En extra kvalitetssäkring helt enkelt. Du är varmt välkommen att ta hjälp av oss när du letar boende i Italien! Bästa hälsningar Anna Gravell, VD & Grundare

Thursday, July 21

Kalabrien

Efter att ha tryckt ner allt vi äger i 3x15 kg väskor (med två jackor och alla smycken vi äger på oss samt hudlotion, hårddisk och tre böcker i jackfodret) fick vi äntligen gå ombord på RyanAir och lämna ett regnigt och grått Stockholm.

Väl på flygplatsen Lamezia i Kalabrien i södra Italien var vi alla tre överens om vad vi skulle göra allra först – äta pizza och dricka vin. Vi valde (det fanns bara ett ställe att välja på) ett sunkigt ställe med plaststolar och laminerad meny. Vi köpte en vegetarisk pizza som var himmelsk. Det första intrycket av italiensk mat var klockrent. 

Vi blev upphämtade och körda till vårt hotell Club Hotel Kennedy. Vi lärde oss snabbt att bilkörningen inte är som hemma i Sverige (här bränner man i 130 km/h på en 70-väg och polisen åker förbi och hälsar i backspegeln). Hotellet var fantastiskt, fyra stjärnor med pool, havsutsikt och egen tennisbana







Vi åt middagen på hotellets restaurang, i en berså i 30 grader kl 22.00. Vi beställde pizza (självklart) och mozzarella med tomat och aubergine och en tallrik med en blandning av lokala skaldjur. Till det drack vi vitt vin frizzante (med bubblor). En mycket god middag. Det glada gänget italienare bredvid oss bjöd på rosévin när natten blivit sen.

Dag ett i Italien bjöd på strålande sol och 36 grader. Vi testade poolen och besökte stranden, belägen 100 m från hotellet, vattnet var varmt och det var inte en enda kotte på den snövita stranden. 

På eftermiddagen åkte vi in till ”stan”, Roccella. Där frågade vi oss fram bland trevliga italienare, som inte kunde ett ord engelska. Vi lyckades lokalisera närmaste mataffär och handlade nötter, frukt, ost, bröd och Prosecco. I mataffären blev vi rekommenderade en restaurang vid namn Bistro. Väl där beställde vi lokal fisk och vin från Kalabrien, helt på italienska förstås och från en italiensk meny. Hovmästaren var en sval italienare vid namn Andrea som drev denna restaurang på sidan av sin karriär som jazzmusiker, han kunde inte heller ett ord engelska. Men det är bra. Vi lär oss fort.





No comments:

Post a Comment