Friday, July 22

Mat i Kalabrien



Vi skulle kunna döpa om den här bloggen till hur man går upp 5 kg på tre veckor. Det är nämligen mycket svårt att inte äta för mycket av den fantastiska maten här i Italien. Kalabrisk matlagning bjuder framförallt på färsk fisk och skaldjur och ett tips är att låta restaurangen rekommendera lokala rätter och vin. Har man tur får man då en upplevelse som i detta klipp. Buon appetito!




Fakta

Region: Kalabrien
Stad: Roccela Jonica
Restaurang: Restaurant Bistro Wine bar & Jazz café
Vin: Calabrise, Cantine Vincenzo Ippolito, 2009 från Kalabrien och Col Di Sasso, 2008 från Toscana
Mat: en delad förrätt med blandad färsk fisk och skaldjur, bland annat bläckfisk, scampi och havskräftor. Varmrätten bestod av halstrad tonfisk panerad i sesamfrön serverad med en sojasås.
Pris: 86 euro

No comments:

Post a Comment