Efter att ha tryckt ner allt vi äger i 3x15 kg väskor (med två jackor och alla smycken vi äger på oss samt hudlotion, hårddisk och tre böcker i jackfodret) fick vi äntligen gå ombord på RyanAir och lämna ett regnigt och grått Stockholm.
Väl på flygplatsen Lamezia i Kalabrien i södra Italien var vi alla tre överens om vad vi skulle göra allra först – äta pizza och dricka vin. Vi valde (det fanns bara ett ställe att välja på) ett sunkigt ställe med plaststolar och laminerad meny. Vi köpte en vegetarisk pizza som var himmelsk. Det första intrycket av italiensk mat var klockrent.
Vi blev upphämtade och körda till vårt hotell Club Hotel Kennedy. Vi lärde oss snabbt att bilkörningen inte är som hemma i Sverige (här bränner man i 130 km/h på en 70-väg och polisen åker förbi och hälsar i backspegeln). Hotellet var fantastiskt, fyra stjärnor med pool, havsutsikt och egen tennisbana.
Vi åt middagen på hotellets restaurang, i en berså i 30 grader kl 22.00. Vi beställde pizza (självklart) och mozzarella med tomat och aubergine och en tallrik med en blandning av lokala skaldjur. Till det drack vi vitt vin frizzante (med bubblor). En mycket god middag. Det glada gänget italienare bredvid oss bjöd på rosévin när natten blivit sen.
Dag ett i Italien bjöd på strålande sol och 36 grader. Vi testade poolen och besökte stranden, belägen 100 m från hotellet, vattnet var varmt och det var inte en enda kotte på den snövita stranden.
På eftermiddagen åkte vi in till ”stan”, Roccella. Där frågade vi oss fram bland trevliga italienare, som inte kunde ett ord engelska. Vi lyckades lokalisera närmaste mataffär och handlade nötter, frukt, ost, bröd och Prosecco. I mataffären blev vi rekommenderade en restaurang vid namn Bistro. Väl där beställde vi lokal fisk och vin från Kalabrien, helt på italienska förstås och från en italiensk meny. Hovmästaren var en sval italienare vid namn Andrea som drev denna restaurang på sidan av sin karriär som jazzmusiker, han kunde inte heller ett ord engelska. Men det är bra. Vi lär oss fort.
No comments:
Post a Comment