Om oss

My photo
Stockholm, Sweden
SteiVell startades år 2007 efter att jag själv köpt mitt drömställe i Italien. Jag insåg att bostadsköp i Italien inte är någon enkel sak och att jag behövde hjälp, precis som många andra när de ska köpa i Italien. Då fanns ingen att anlita i Sverige, och därav idén om SteiVell. SteiVell har etablerat samarbeten med utvalda entreprenörer, byggherrar, mäklare och property finders i norra och södra Italien med den främsta gemensamma nämnaren: kvalitet. Vårt nätverk innehåller endast seriösa, kompetenta och erfarna företag. Vi har gemensamma arbetsrutiner, erbjuder mycket bra lägen i Italien i flera prisnivåer och hög kvalitet på boende. Med oss ska du vara trygg och veta att du har en extra support på vägen, utan att det kostar något mer. En extra kvalitetssäkring helt enkelt. Du är varmt välkommen att ta hjälp av oss när du letar boende i Italien! Bästa hälsningar Anna Gravell, VD & Grundare

Tuesday, August 30

Vi åkte till Italien med en dröm men kom hem med något annat

Under tre veckor har vi intervjuat byggherrar, mäklare och marknadschefer i tre områden i Italien där SteiVell erbjuder boende. Vi har fått uppleva den fantastiska kulturen och fastighetsprojekten på plats i Italien samt och genom detta insett att drömmen om Italien kan se ut på många olika sätt. Italien har så mycket att erbjuda.
Kalabrien, Le Marche och Lombardiet skiljer sig åt på många sätt. Regionerna som sådana erbjuder olika landskap, klimat och mentaliteter men även olika typer av boenden. Nybyggt vid havet eller en lägenhet i en medeltida bergsby i Kalabrien, ett lanthus i Le Marche eller modern väldesignad och ekologisk lägenhet vid Iseo Lake i Lombardiet. Kommunikationerna och restiden skiljer sig åt beroende på destination och utgångspunkt i Sverige.

Medeltida bergsby i Badolato, Kalabrien

Lanthus i Le Marche

Väldesignad och ekologisk lägenhet vid Iseo Lake i Lombardiet

Marknaderna har nått olika mognadsgrad och kan därför klassificeras i olika prisgrupper. Oexploaterade Kalabrien erbjuder fastigheter med lägst pris, Le Marche ett mellanting med lanthus där inredning och renovering sätter prislapp och oftast hamnar lite högre och Lombardiet med ekologiska och designade lägenheter med gym, bastu och pool ligger på högst men är fortfarande prisvärt.

Vi har förstått att fastighetsköp i Italien är en personlig process. Det är viktigt att etablera en relation för att få full förståelse för vilken dröm om Italien som kunden vill infria. Allt för att kunden ska hamna på rätt plats och få se rätt objekt. De olika områdena har olika särdrag och tjusningskraft.

Italienarnas semesterregion Kalabrien erbjuder lägre priser på fastigheter på grund av att det är mindre utvecklat vilket märks på infrastrukturen men är samtidigt oexploaterat mot utländska marknader vilket kan upplevas som en fördel både prismässigt och turistmässigt. Det finns långa kuststräckor och det är lätt och billigt att ta sig dit med Ryanair.

En av Kalabriens stränder


Le Marche är något mer exploaterat och välkänt, bland annat genom det svenska tv-programmet ”Drömmen om Italien”. Husen är omgivna av historiska och vackra lantbrukslandskap, det finns en stor kulturscen med antika teatrar men det tar lite mer tid att ta sig dit då närmaste flygplats ligger i Rom.

Le Marche
Le Marche

Lombardiet och Iseo ligger däremot nära det mesta, flygplats, skidåkning, Milano, kusten. Väl på plats kan man njuta av mode och design, vacker natur och lyx som Rivabåtar, fina krogar och en internationell känsla. Fastigheterna håller hög standard, är ekologiskt byggda med fin design och bra material, och priserna är satta därefter.

Lombardiet
Lombardiet
Lombardiet

Vi åkte till Italien med en dröm och kom tillbaka med flera. Det finns något för alla.

Tack för oss!


No comments:

Post a Comment